Лесен тутманик със сирене и кашкавал
Искате бързо приготвена домашна закуска за вашето семейство? Това е идеалната рецепта. Тутманикът е подходящ не само за сутрешна, но и за следобедна закуска. Изисква малко продукти и усилия.
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
2 яйца + още 1 за намазване
200 г кисело мляко
100-120 г краве масло
150 г сирене
120 г кашкавал
1 бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбийте 4 яйца в голяма купа, прибавете киселото мляко, щипка сол и разтопеното краве масло и разбъркайте. Пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете постепенно към яйцата и млякото. Разбъркайте до получаване на еднородна смес. Натрошете сиренето и настържете на едро ренде кашкавала или го нарежете на дребни кубчета. Добавете ги и разбъркайте внимателно сместа. Намажете с олио или краве масло тавата и изсипете сместа, като я разпределете равномерно. Разбийте 1 яйце и намажете тутманика отгоре. По желание може да поръсите сусам. Поставете тавата в загрята на 200 градуса фурна. След десетина минути можете да намалите градусите на 180. Печете тутманика докато се получи златисто кафяв цвят. Сервирайте с кисело мляко.
Ангелова
04.04.2025 • 12:26 ч.Нали бяха 2 и 1 за махане, сега са 4 и 1 за махане. Кое е вярно.
Геневски
05.04.2025 • 07:10 ч.Сякой сам си преценя. Или 2 или 4.