Лесен тутманик със сирене и кашкавал

тутманик

Лесен тутманик със сирене и кашкавал

 Искате бързо приготвена домашна закуска за вашето семейство? Това е идеалната рецепта. Тутманикът е подходящ не само за сутрешна, но и за следобедна закуска. Изисква малко продукти и усилия.

Необходими продукти:

2 ч. ч. брашно

2  яйца + още 1 за намазване

200 г кисело мляко

100-120 г краве масло

150 г сирене

120 г кашкавал

1 бакпулвер

 

Начин на приготвяне:

Разбийте 4 яйца в голяма купа, прибавете киселото мляко, щипка сол и разтопеното краве масло и разбъркайте. Пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете постепенно към яйцата и млякото. Разбъркайте до получаване на еднородна смес. Натрошете сиренето и настържете на едро ренде кашкавала или го нарежете на дребни кубчета. Добавете ги и разбъркайте внимателно сместа. Намажете с олио или краве масло тавата и изсипете сместа, като я разпределете равномерно. Разбийте 1 яйце и намажете тутманика отгоре. По желание може да поръсите сусам. Поставете тавата в загрята на 200 градуса фурна. След десетина минути можете да намалите градусите на 180. Печете тутманика докато се получи златисто кафяв цвят. Сервирайте с кисело мляко.

2 Коментара

Напиши коментар

Затвори
Ангелова
04.04.2025 • 12:26 ч.

Нали бяха 2 и 1 за махане, сега са 4 и 1 за махане. Кое е вярно.

Геневски
05.04.2025 • 07:10 ч.

Сякой сам си преценя. Или 2 или 4.