Продукти:
2 круши (може и ябълки) 2 яйца 1/2 ч.ч. захар 1 ч.ч. брашно 100 мл прясно мляко 3 с.л. олио щипка сол 1 ч.л. бакпулвер 1 ванилия За заливката: 80 г масло 3 с.л. захар
Приготвяне: С миксер разбиваме яйцата плюс щипката сол и добавяме постепенно захарта. Отделно смесваме брашното, ванилията и бакпулвера. Добавяме към яйчената смес като бъркаме бавно. Накрая се добавят млякото и олиото.
Половината от тестото се разстила в намазана с олио и покрита с хартия за печене тавичка. Нареждат се тъничко нарязаните плодове и отгоре се покриват с останалата част от тестото.
Пече се в слаба фурна за около 30 минути. Маслото се разтапя и се разбърква със захарта. Сладкишът се вади от фурната, набожда се с вилица на няколко места, намазва се с маслената смес и се връща отново във фурната за около 20 минути.
Поднася се поръсен с пудра захар.
Напиши коментар