Пудинг с къпини

пудинг

Лятото е време за плодови десерти, които определено са по-леки от шоколадовите торти. Можете да избирате от стотици рецепти за кексове, кремове, мъфини, пудинги и всякакви други сладкиши. Повечето от тях са лесни за приготвяне. Можете да използвате праскови, кайсии, малини, къпини, боровинки или каквито други плодове харесвате. В рецептите често се използват прясно или кисело мляко, сметана, бишкоти, бисквити и др.

Необходими продукти:

 

200 г къпини

1 литър прясно мляко

7-8 яйца

1 ч. ч. захар

100 г нишесте

1-2 ванилии или ванилова захар

20 мл. ром

 

Начин на приготвяне:

 

Изберете добре узрели, но твърди къпини. Почистете ги и ги измийте, сложете ги да се отцедят, защото ще ги ползваме накрая за гарниране. Разбийте отделно яйцата.

Сложете млякото и захарта на котлона и ги оставете да заврат на среден котлон.  След това се добавят разбитите яйца, предварително разтвореното във вода нишесте, ванилиите и рома. През цялото време се бърка непрекъснато за няколко минути, колкото са необходими на нишестето да бъде приготвено.. След като кремът започне да се сгъстява, го дръпнете от котлона.

Получената смес се охлажда и се разсипва в подходящи купички. Украсява се с  пресните къпини.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори