ПРОДУКТИ:
2 кг прясна наденица
4 глави кромид лук
За маринатата:
50 мл червено вино
125 г мед
1/4 ч.л. люто чили на прах /по желание/
горчица - 1 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбъркайте добре виното с меда, чилито и горчицата. Ако не обичате люто, може да замените чилито с 1 супена лъжица кетчуп. Наденицата се вари 5 минути след като кипне в голяма тенджера, след което се изважда. Залива се с маринатата и се оставя за половин час да престои.
Маринованата наденица се изпича върху загрята и намазнена скара или грил тиган, като периодично се намазва с маринатата. Може да се запече и в тавичка, ако нямате скара.
Лукът се нарязва на средно тънки филийки, слага се при маринатата да се овкуси и той се изпича на скарата. Поднесете наденицата с лука и гарнитура по желание.
Напиши коментар