Опитвали ли сте да панирате сварени яйца - голям деликатес са!

Опитвали ли сте да панирате сварени яйца - голям деликатес са!

Панирани топени сиренца с боровинково сладко

Необходими продукти:

2 кутии топено сирене
 1/2 ч.ч. брашно
 1/2 ч.ч. галета
 2 яйца
 1-2 щипки сол
 Олио за пържене
 Сладко от боровинки за гарниране

Начин на приготвяне:                                           

Първо отстранете фолиото на сиренцата. В две плоски чинии сложете брашното и галетата. Разбийте в дълбока чиния яйцата със солта. Пригответе си и малка купичка със студена вода. Потапяйте всяко сиренце първо във водата и веднага след това в брашното. След това много добре го потопете в яйцата и накрая оваляйте от всички страни в галетата. Слагайте подготвените сиренца в чиния. Когато всички са готови, прибрете чинията в хладилната камера за около 20 минути.

В тиган с незалепващо покритие налейте половин пръст олио. Загрейте го на умерена температура. В напълно загрятата мазнина слагайте сиренцата и ги пържете за около 3-4 минути на страна или до апетитен загар. Готовите подреждайте в чиния, покрита с домакинска хартия, която да поеме излишната мазнина.
Сервирайте панираните сиренца топли, а отделно сложете в купичка сладко от боровинки, което много им отива.

 

Печен кашкавал със сирене

Необходими продукти:

300 г кашкавал

100 г сирене

4 яйца

250 г кисело мляко

120 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

масло

олио

чубрица по желание

 

Начин на приготвяне:

Настъргвате кашкавала на едро ренде, а сиренето натрошавате.

Сиренето и кашкавалът се смесват и разбъркват. Към тях добавете брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркайте отново много добре.

Яйцата и млякото разбийте в отделен съд. Добавете ги към кашкавала и брашното. По желание сложете подправки – чубрица, пушен червен пипер или други по желание. Разбъркайте всичко много добре.

В тавичка сложете хартия за печене, а върху нея размажете малко олио и краве масло. Изсипете сместа в тавичката и печете около 25-30 минути в умерена фурна на 180 градуса, докато отгоре се получи приятен загар.

 

 

Панирани яйца

 

Необходими продукти:

10  яйца

3 с. л. брашно

300 г галета

сол

черен пипер

олио за пържене

 

Начин на приготвяне:

9 от яйцата се сваряват и се обелват. Последното яйце се разбива добре, защото ще послужи за панирането. Ако яйцата са малки, може да се наложи да ползвате две яйца за панировката..

Твърдо сварените яйца се овалват първо в брашното, след това се потапят в разбитото яйце и накрая в галетата, към която са прибавени сол и черен пипер.

Пържат се от всички страни в сгорещено олио. Към тях е подходящо да сервирате зелена салата.

 

Вегетариански гювечета със зеленчуци и сирене

 

Необходими продукти:

 

4 яйца

2 малки тиквички

2-3 стръка пресен лук

1 стрък пресен лук

150 г сирене

30-40 г кашкавал

Черен пипер

Мащерка

Пресен магданоз

Сол

Зеленчуков бульон

Олио

Начин на приготвяне:

Измийте зеленчуците - обелете тиквичките, после ги нарежете на ленти, а след това на кубчета. Чесъна и пресния лук нарежете на ситно.

Запържете лука и чесъна за кратко в тиган с мазнина. Добавете тиквичките и ги поръсете с малко сол и черен пипер. Не пресолявайте, защото ще добавите и сирене. Сипете зеленчуков бульон и задушете ястието до омекване на тиквичките. Поръсете със зелените подправки и махнете тигана от котлона.

Разбийте яйцата заедно с натрошеното сирене и ги смесете със зеленчуковата смес. Разпределете ги в две керамични гювечета. Отгоре наредете парчета кашкавал и ги печете за около 25 минути на 180 градуса. Накрая отворете гювечетата и ги печете до приятен загар.

Паниран кашкавал с конфлейкс на фурна

 

Необходими продукти:

 

1 ч. ч. корнфлейкс

400 г кашкавал

2 с. л. брашно

2 яйца

30 г краве масло

 

Начин на приготвяне:

Нарежете кашкавала на правоъгълни или квадратни парчета.

Разбийте яйцата в дълбока чиния. В друга чиния сипете брашно, а в купичка натрошете корнфлейкса, но не прекалено на дребно.

Оваляйте парчетата кашкавал първо в брашно, след това в яйцата. Накрая го потопете и в корнфлейкса. Подредете панирания кашкавал в тава за печене, предварително намазнена. За по-практично можете да покриете дъното с хартия за печене. Върху всяко парче сложете парченце краве масло.

Сложете тавичката в загрята на 200 градуса фурна и го изпечете до готовност. Извадете го веднага от фурната, за да не се разтече.

Така панираният кашкавал може да бъде изпържен в загрято олио в тиган. И в двата случая кашкавалът става много хрупкав и вкусен.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори