Забулени яйца по мексикански с боб и царевица
Необходими продукти:
8 яйца
600 г домати от консерва или пресни
200 г царевица
200 г боб
1 прясна чушка
пресен магданоз
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. риган
сол
Начин на приготвяне:
Белените домати на кубчета от консерва се изсипват в дълбок тиган заедно със сока, а ако се използват пресни домати е необходимо да се рендосат. Чушката и 5-6 стръка магданоз се нарязват на ситно и заедно с подправките се добавят към доматите. Сместа се кипва и се оставя да ври около десетина минути. След това се прибавят сладката царевица от консерва и свареният боб (може да е от консерва) и ястието къкри още десетина минути. Опитва се и се посолява.
Има два начина да се добавят яйцата към ястието. Първият е да се чукнат направо в ястието и да се сложи капак. Готвят се до лекото им забулване.
Във втория случай те се приготвят отделно като във врящата и подсолена вода внимателно се пускат яйцата едно по едни и се оставят да се забулят за около 6-7 минути. Внимателно се изваждат с решетъчна лъжица.
Доматеният сос с боб и царевица се разпределя в порционни чинии и във всяка се поставят по 1-2 яйца. Ястието се сервира горещо.
Напиши коментар