Забулени яйца по мексикански с боб и царевица

забулени яйца

Забулени яйца по мексикански с боб и царевица

 

Необходими продукти:

 

    8 яйца

    600 г домати от консерва или пресни

    200 г царевица

    200 г боб

    1 прясна чушка

    пресен магданоз

    1 с.л. червен пипер

    1 ч.л. риган

    сол

   

 

Начин на приготвяне:

 

Белените домати на кубчета от консерва се изсипват в дълбок тиган заедно със сока, а ако се използват пресни домати е необходимо да се рендосат. Чушката и 5-6 стръка магданоз се нарязват на ситно и заедно с подправките се добавят към доматите. Сместа се кипва и се оставя да ври около десетина минути. След това се прибавят сладката царевица от консерва и свареният боб (може да е от консерва) и ястието къкри още десетина минути. Опитва се и се посолява.

Има два начина да се добавят яйцата към ястието. Първият е да се чукнат направо в ястието и да се сложи капак. Готвят се до лекото им забулване.

Във втория случай те се приготвят отделно като във врящата и подсолена вода внимателно се пускат яйцата едно по едни и се оставят да се забулят за около 6-7 минути. Внимателно се изваждат с решетъчна лъжица.

Доматеният сос с боб и царевица се разпределя в порционни чинии и във всяка се поставят по 1-2 яйца. Ястието се сервира горещо.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори