Пълнени камби с боб
Продукти:
8-9 не много едри камби
1 глава лук
1 1/2 ч.ч. боб, сварен или от консерва
1 едър домат, обелен и нарязан на ситно
2-3 с.л. доматен концентрат
100 грама целина
1-2 моркова
2 скилидки чесън
2 ч.л. чубрица
1 ч.л. девисил
1 с.л. магданоз, пресен
1 ч.л. червен пипер, сладък
1 щипка лют червен пипер, по желание
1 щипка кимион
сол на вкус
1 с.л. олио
Приготвяне:
Камбите се почистват от дръжките и семките. В загрятото олио се запържват лукът и чесънът. Прибавят се морковите и целината докато омекнат. Ако решите да направите камбите с месце, добавете малко кайма.
После се добавят свареният боб, доматите и доматеният концентрат. Осолява се и се прибавя пиперът и останалите подправки. Оставя се на котлона докато сместа се редуцира.
После камбите се пълнят и се запичат 20-25 минути на 180 градуса.
Напиши коментар