Хванахме се за зелено

Зеленият цвят е най-актуален през пролетта. И не само по градините и ливадите, а и в кухнята. Не случайно народът казва „да се хванем за зелено”. Дойде ли пролетният сезон, значи е време да сменим тежките месни блюда и киселото зеле с пресни зелении – спанак, коприва, лопуш, лобода, киселец.

Хванахме се за зелено

Омлет с коприва

 

Продукти:

шепа листа от коприва

2 яйца
1 с. л. прясно мляко
50 г сирене
сол
2 с. л. зехтин

 

Приготвяне:

Измитите листа от коприва се нарязват на ситно. Разбиват се яйцата с млякото, натрошеното сирене и сол на вкус. В загретия зехтин се запържват листата от коприва и се сипва омлетената смес. Омлетът с коприва се пържи до златисто от двете страни.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори