За празничната трапеза на Стефановден - кисело зеле със свинско и баница с месо

За празничната трапеза на Стефановден - кисело зеле със свинско и баница с месо
Свинско с кисело зеле
 
Необходими продукти
 
1 глава кисела зелка
500 г свинско месо за готвене
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер (може и на зърна черен пипер)
олио
сол

Начин на приготвяне:
 
Зелето се измива и нарязва, слага се в гювеч и се обърква с олиото. Поръсва се със подправките. Всичко се обърква наново. Добавя се вода. Пече се на 250С, докато заври. После намалете печката на 150С.
 
Баница с месо
 
Необходими продукти
 
500 г кори за баница
4 стръка праз
500 г кайма
200 г гъби
10-15 бр. маслини
1/2 ч.л. вегета
1/2 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
50 мл олио

Начин на приготвяне:
 
Каймата се запържва. Слагат се нарязаните праз, гъби и маслини. Прибавят се подправките. С готовата плънка се навиват корите.
 
Пече се на 200 С до зачервяване.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори