ПРОДУКТИ:
- 550 г филета от бяла риба - обелени и на кубчета (треска, люлка, минтай, мерлуза)
- 115 г миди
- 15 г слънчогледово олио
- 225 г моркови, обелени и нарязани на пръчици
- 1 глава лук, нарязан
- 1 скилидка чесън, счукан
- 400 г консерва белени домати
- 6 черни маслини
- 1 дафинов лист
- 1 щипка сол и черен пипер, на вкус
- 1 поръсване с наситнен магданоз, за гарнитура
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
- Загрейте олиото в тенджера и добавете всички моркови, лук и чесън, след което гответе 2-3 минути.
- Разбъркайте доматите, маслините и дафиновия лист и подправете на вкус.
- Добавете рибата и варете още 8-10 минути.
- Мидите влизат последни и се нуждаят от около 2-4 минути, за да се загреят.
- Поръсете с накълцания магданоз и сервирайте с хрупкав хляб.
Напиши коментар