Продукти:
1 стрък праз
1 ч.ч. орехови ядки
1 ч.ч. консервирани или сушени сини сливи
1/2 ч.ч. настъргани домати
1 ч.ч. зеленчуков бульон
1 с.л. брашно
2-3 с.л. зехтин
сол
черен пипер
червен пипер
щипка лют червен пипер
Приготвяне:
Нарежете праза на ситно. Загрейте в тенджера зехтина. Добавете праза и го запържете докато омекне. Добавете ореховите ядки и ги запържете и тях. Поръсете с брашното и запържете и него. Добавете червения и лютия червен пипер. Разбъркайте и разредете с доматите и бульона. Подправете със сол и черен пипер. Оставете ястието на тих огън да покъкри. Ако използвате сушени сини сливи, сега е моментът да ги добавите. Ако използвате консервирани - добавете ги малко преди да се сгъсти сосът, за да не се разварят.
Напиши коментар