Продукти:
1 свински джолан с кожа
1 кисела зелка
1/3 ч.ч. ориз
100 г бекон
1 морков
4 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
100 г свинска мас /или олио/
1 ч.ч. зелев сок
Приготвяне:
От зелката се отделят 4 по-големи листа, останалото се нарязва на ситно като за готвене. Слага се в гювеча и се омесва с ориза, 80 г от бекона, нарязан на тънки ивички, 3 ч.л. червен пипер. Джоланът се шпикова, като се правят дупки с остър нож и в тях се поставят ивички от останалия бекон и морков. Поръсва се от всички страни с черния пипер и останалия червен пипер. Увиваме шпикования джолан с листата от зелето. Поставяме го в гювеча върху накълцаното зеле. Слагаме отгоре маста и наливаме 1 ч.ч. зелева чорба и 1 ч.ч. вода. Затваряме гювеча с капака и печем отначало на 200 градуса С (докато започне да се пече), а след това на максимум 150 градуса за 4-5 часа.
Напиши коментар