Необходими продукти:
6-7 броя кайсии
2 големи яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша прясно мляко
100 г разтопено краве масло
2 ч. ч. бяло брашно
1 пак. бакпулвер
1 пак. ванилова захар
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта докато станат пухкави с помощта на миксер. Прибавете прясното мляко и разтопеното масло като не спирате да бъркате. След това добавете и ванилията.
Пресейте брашното, към което сте добавили бакпулвера и го прибавете на порции към яйчената смес, която трябва да стане пухкава и лека. Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре наредете кайсиите с отвора на горе, но без да ги натискате. Кайсиите могат да са нарязани на половинки, а ако са по-едри – на четвъртинки.
Печете на 180 градуса в предварително затоплена фурна. Може да включите и вентилатор, но може и без него. За около 25 минути сладкишът с кайсии обикновено е готов. Проверете дали наистина е изпечен добре с клечка за зъби или дървено шишче, които трябва да излязат сухи от печивото.
След като сладкишът с кайсии е готов, го извадете от фурната. След това отстранете хартията. Поставете го в поднос и изчакайте да се поохлади, преди да го поръсите с пудра захар.
Може да сервирате парчетата от сладкиша с топка сладолед или разбита сметана.
Напиши коментар