ПРОДУКТИ:
- 1 супена лъжица зехтин
- 0,5 голям лук, нарязан
- 1 скилидка чесън, смачкана
- 150 г гъби, нарязани на филийки
- 225 г бебешки спанак
- 125 г рикота
- 75 г кашкавал, настърган
- 1 жълтък
- 1 сос Табаско
- 1 щипка сол и прясно смлян черен пипер
- 1 щипка обикновено брашно, на прах
- 500g бутер тесто
- 1 яйце, разбито с 1 с. Л. Мляко
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
- Загрейте фурната до 220 ° C и поставете лист за печене във фурната, за да се нагорещи.
- Междувременно загрейте олиото в незалепващ тиган, добавете лука и запържете за 2 минути. Намалете котлона, покрийте с капак и варете 15 минути или докато омекнат.
- Добавете чесъна, гъбите и спанака и гответе на силен огън в продължение на 3 минути или докато спанакът изсъхне и гъбите омекнат. Оставете настрана да се охлади.
- Поставете рикотата, кашкавала, яйчния жълтък и Tabasco в купа, подправете със сол и прясно смлян черен пипер и разбъркайте, докато се смесят. Разбъркайте в студената смес от спанак.
- Поставете листа бутер тесто върху леко набрашнена работна повърхност и го разточете в правоъгълник 28 х 33 см.
- Натрупайте спаначената смес в средата, оставяйки 4 см празнина около ръба.
- Намажете с яйчената смес, след това сгънете краищата върху пълнежа и повдигнете страните нагоре, така че да се срещнат отгоре. Нагънете краищата заедно, за да ги запечатате, след което намажете с яйце.
- Прехвърлете върху хартията за печене в тавата и печете 30 минути или до златисто. Оставете да почине на стайна температура за 5 минути, след това нарежете и сервирайте горещо.
Напиши коментар