Пълнено пиле с гъби и ориз

ПРОДУКТИ:

1 пиле

500 г гъби

3 стръка праз лук

150 г масло

джоджен

черен пипер

350 г ориз

червен пипер

сол

ПРИГОТВЯНЕ:

Измива се пилето, посолява се и се намазва с масло. В тиган се задушават лукът, гъбите и оризът в масло,  налива се чаша и половина вода, прибавят се червеният пипер, джодженът и черният пипер и се оставя на слаб огън да поеме водата. С тази плънка се пълни пилето колкото поеме и се зашива. Пече се на умерена фурна, след като е полуготово се обръща, в тавата се слага останалата плънка, наливат се 1,5-2 чаши вода в зависимост от количеството ориз и се пече още 20-30 минути.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори