Оризътсесварява с вода в съотношение 1:2,5 с добавкатанащипка сол. Дюлитесеизмиватдобре и сеиздълбават с помощтананожче и малкалъжичка.
Приготвясеплънкатакатосесмесвасваренияториз с нарязанитенамалкипарченцасушеникайсии, стафидите, които сме измилипредварително с топлавода и накълцанитеореховиядки. Поръсваме с канела. Поливаметазиплънка с мед, разреден с малковода или с гъстзахаренсироп, приготвенот 1 к. ч. вода и 1 к. ч. захар. Разбъркваме и оставямедесетинаминутидасипоеметечността и дасеовкуси. Напълвамедюлите с приготвенатаплънка и гиредим в дълбокатавичка, наливамемалковода в нея и поръсваме с 2-3 супенилъжицизахар. Слагамедапечем в умеренафурназаоколополовин час. Отвременавремеполиваме със сладкатаводичка в тавата. При сервиранетопожеланиеможевърхувсякадюлядашприцовамесладкасметана.
Напиши коментар