Пиле с ементал и гъби

Пиле с ементал и гъби

Продукти:

пилешки гърди – по една на човек

сирене ементал – по четири парченца за всяко парче пиле

горчица

пресен риган

пресни гъби

сол

черен пипер

 зехтин

бучка краве масло

 

Приготвяне:

Разрежете пилешките гърди през средата, но не до края, за да се образува нещо като джоб за пълнене. Овкусете ги леко със сол и черен пипер. Почистете гъбите, махнете им пънчетата, които може да оползотворите като ги добавите към някоя супа. Нарежете парче сирене ементал на ивици с дебелина по половин сантиметър.

Намажете кухината в пилешкото месо с малко горчица, сложете по четири парчета от сиренето и отгоре по няколко листенца пресен риган. Намажете пилешките гърди от всички страни със зехтин.

 Подредете пилето и гъбите в намазнена тавичка и сложете по щипка сол и бучка масло в гъбките. Печете до готовност около 20 минути на 180 градуса. Сервирайте и се насладете на смесицата от вкусове, най-вече заради леко нестандартния риган по средата.

Времето за приготвяне е приблизително 40 минути общо.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори