ПРОДУКТИ:
- 300 г малки картофи, разполовени
- 300 г тиква, наразяна на филийки
- 4 червени лука, разполовени
- скилидки чесън нарязани на едро
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 2 супени лъжици мед
- 0,2 лимон, нарязан на тънки филийки
- 250 г варено цвекло, отцедено и нарязано на резени
- 2 супени лъжици майонеза с по-ниска масленост
- 0,5 ч. Л. Ябълков оцет
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
- Загрейте фурната до 200 ° C.
- Съберета в купа картофите, тиквата, червения лук и чесъна с 1,5 супени лъжици зехтин и 1 супена лъжица мед и подправете. Разстелете ги върху голяма тава хартия за печене и печете за 20 минути. След това добавете резените лимон и отново върнете във фурната за десетина минути.
- Сложете и резените цвекло с останалия зехтин и добавете към тавата за печене. Полейте останалия мед върху зеленчуците и печете за последните 10 минути.
- Извадете тавата от фурната и отберете чесъна. Намачкайте го с гърба на вилица и разбъркайте с майонезата, можете да добавите и подправки по желание, както и малко кисело мляко, ако искате да е по-лек крема.
- Подредете печените зеленчуци върху плато и поднесете с чесновия крем..
Напиши коментар