Изгарящият чугунен тиган и разбитите яйца придават на тази палачинка уникалния й вкус. Рецептата е от немски произход, но се твърди, че е популяризирана в Сиатъл в началото на 1900 г.
ПРОДУКТИ:
- 1 ч. Л. Пудра захар, за сервиране
- 70 г обикновено брашно
- 120 мл пълномаслено мляко
- 1 супена лъжица захар
- 3 яйца
- 60 г несолено масло, разтопено, плюс още за сервиране
- 1 щипка фина морска сол
- 1 резен лимон, за сервиране
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
- Загрейте фурната до 220 ° C . Загрейте чугунен тиган във фурната за 10 минути.
- Междувременно в блендер смесете брашното, млякото, захарта, яйцата, 3 супени лъжици разтопено масло и солта. Блендирайте, докато тестото стане пенливо.
- Извадете тигана от фурната и добавете останалата 1 супена лъжица масло, като го завъртите, за да покриете тигана, като внимавате да не се изгорите, тъй като тиганът ще бъде много горещ.
- Изсипете тестото и върнете тигана във фурната. Печете, докато палачинката се раздуе и стане златистокафява, около 18–20 минути.
- Сервирайте топло с масло и изстискване на лимон или кленов сироп, и отгоре поръсете с пудра захар.
Напиши коментар