Продукти:
300 г сирене
2-3 с. л. брашно
2 яйца
3-4 с. л. галета
2-3 с. л. смлени орехи
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. босилек
1 ч. л. риган (или други подправки по вкус)
4-5 с. л. олио или зехтин за запържване
Приготвяне:
Сиренето трябва да е твърдо и добре да се подсуши. Ако го държите в саламура, извадете го от предната вечер. Всичко останало е съвсем лесно. Технологията на паниране е добре позната: брашно-яйце-галета. Към галетата добавете смлените орехи и подправките. Не се престаравайте да мелите орехите фино, нека се усеща вкусът им.
Оваляйте в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата. Тази процедура може да я направите още на обяд и да приберете парчетата сирене в хладилника да почакат до вечерта.
Запържването е по 30-40 секунди от всяка страна и това е всичко. Може да се сервира върху канапе от тиквичка и домат, които се сотират предварително.
Напиши коментар