Продукти:
800 г пилешко филе
300 г бяло грозде без семки
за маринатата:
2 скилидки чесън
60 мл зехтин
1 лимон
1 стрък розмарин
1 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. чили на прах
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Филето се нарязва на кубчета. Скилидките чесън се стриват на паста. Месото се овкусява с наситнения розмарин, ригана, сока от лимона, чилито, зехтина, чесновата паста, сол и черен пипер. Оставя се да се маринова за 30 минути.
Нанизват се шишчета като се редуват месо-грозде-месо. Шишчетата се пекат от всички страни на добре сгорещен грил-тиган или скара, докато станат златисти
Забележка: По желание може да добавите на шишчетата и зелени маслини, предварително изкиснати за обезсоляване във вода.
Напиши коментар