Как да си направим у дома тиквено лате

Как да си направим у дома тиквено лате

Една от запазените марки на есента е тиквеното лате.

То тръгна от верига за кафе напитки, но бързо заживя свой собствен живот, за да стане официалната напитка на есента.

 

Нужни продукти:

- 4 лъжици пюре от тиква (може да отделите кубчета, когато приготвяте тиква на пара и просто да блендирате)

- 1 с. л. мед

- 100 мл. мляко по избор (краве или ядково)

- 100 мл. еспресо

- бита сметана за декорация 

- ванилия на вкус

- подправки на прах на вкус - канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил

Разбъркайте пюрето от тиква, подправки, меда и ванилията. Добавете топлото мляко и разбъркайте отново. Добавете топлото еспресо. Накрая декорирайте със сметаната.

Ако искате да направите рецептата веган, може да замените меда с агаве, кленов сироп или просто захар.

Сметаната е ясна - има достатъчно растителни на пазара. 

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори