Една от запазените марки на есента е тиквеното лате.
То тръгна от верига за кафе напитки, но бързо заживя свой собствен живот, за да стане официалната напитка на есента.
Нужни продукти:
- 4 лъжици пюре от тиква (може да отделите кубчета, когато приготвяте тиква на пара и просто да блендирате)
- 1 с. л. мед
- 100 мл. мляко по избор (краве или ядково)
- 100 мл. еспресо
- бита сметана за декорация
- ванилия на вкус
- подправки на прах на вкус - канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил
Разбъркайте пюрето от тиква, подправки, меда и ванилията. Добавете топлото мляко и разбъркайте отново. Добавете топлото еспресо. Накрая декорирайте със сметаната.
Ако искате да направите рецептата веган, може да замените меда с агаве, кленов сироп или просто захар.
Сметаната е ясна - има достатъчно растителни на пазара.
Напиши коментар