ПРОДУКТИ
За супата:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 1 пръчка целина, нарязана на ситно
- 600 г кореноплодни зеленчуци, като моркови, пащърнак, ряпа, целина и картофи, нарязани на кубчета
- 150 г цвекло - нарязано
- 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 ч. л. Суха мащерка или 2 стръка прясна
- 50 г ечемик
- 2 праза, фино нарязани
- По 1 щипка морска сол и черен пипер
За кнедлите
- 150 г брашно , лъжичка бакпулвер
- 75 г масло
- 1 ч.. л. Семена от ким (по желание)
- 1 ч. л. Сушена мащерка
ПРИГОТОВЛЕНИЕ
Загрейте маслото в тенджера или дълбок тиган. Добавете лука и гответе внимателно, на средно силен огън, докато започне да придобива някакъв цвят.
Добавете кореноплодните, включително нарязаното на кубчета цвекло и продължете да готвите, като редовно разбърквате, още 10 минути, докато започнат да намаляват обема си.
Разбъркайте чесъна, мащерката и ечемика и гответе още няколко минути. Налейте 1,2 литра вода и подправете. Оставете да заври, след това намалете до бързо задушаване.
Оставете да къкри около 20 минути, докато зеленчуците започнат да омекват.
Добавете праза. Продължете да готвите, докато ечемикът набъбне и леко омекне, и зеленчуците станат нежни - това трябва да отнеме 15-20 минути. Добавете още течност, ако супата стане твърде гъста.
Междувременно направете кнедлите. Ако искате кнедлите да са твърди и леко зачервени, загрейте фурната до 200 ° C / 180 ° C вентилатор, или можете просто да ги приготвите на пара върху супата.
Поставете брашното в купа и добавете маслото. Втрийте мазнината, след това подправете добре. Добавете семената от ким, ако използвате, и мащерката, и водата, колкото да се получи леко лепкаво тесто.
Разделете тестото на 8 парчета и навийте на топки.
Украсете с копър или магданоз и сервирайте с купчинки горчица или хрян.
Напиши коментар