ПРОДУКТИ:
- 4 яйца
- 240 мл пълномаслено мляко
- 200 г обикновено брашно
- 2 ч. Л. Бакпулвер
- 4 ч. Л. Пълнозърнеста горчица
- 4 стръка розмарин, нарязани листа
- 2 супени лъжици зехтин, плюс допълнително за изливане
- 1 кг кореноплодни зеленчуци (моркови, цвекло, целина, пащърнак, сладки картофи и др.), Обелени и нарязани.
- 4 червени лука, на четвъртинки
- 2 пипера нарязани на хапки
- 2 тиквички, нарязани на хапки
- 300 g тиква нарязана на парчета
- 10 чери домата, разполовени
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
- Загрейте фурната до 220 ° C.
- Разбийте заедно яйцата, млякото, брашното, бакпулвера, горчицата и листата на розмарина с олиото и малко сол и черен пипер. Оставете да престои 15 минути.
- Разделете всички зеленчуци между две форми за печене, залейте с олио и малко сол и черен пипер и печете 20-25 минути.
- Увеличете температурата на фурната до 240 ° C .
- Изсипете сместа за тесто равномерно във всяка тава със зеленчуци и върнете във фурната за 10 минути, след това намалете котлона до 220 ° C и печете още 10–15 минути, докато стане златисто и набъбне.
Напиши коментар