Телешко с картофи и грах
Необходими продукти:
800 г телешко месо
500 г картофи
1 голяма консерва грах (или 1 пак. замразен)
2 моркова
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 стрък целина
1 ч. ч. домати от консерва
1 с. л. доматено пюре
2 с. л. брашно
сол
черен пипер
Олио
Магданоз
копър
Начин на приготвяне:
Нарежете телешкото месо на парчета. Картофите и морковите нарежете на едро, а лука на кубчета. Нарежете на дребно целината и чесъна.
Сложете тенджера на умерен котлон, налейте олио и след като загрее, добавете месото. Разбъркайте го и го запържете за 4-5 минути, за да се запечата. Поръсва се с червен пипер и се посолява. Разбърква се и залива с 600 мл. гореща вода. Когато заври, добавете лука, чесъна, целината и морковите. Месото се задушава под капак на слаб огън за около 50-60 минути или докато омекне напълно. Ако водата изври, се налива по малко гореща вода.
Към омекналото месо се слагат нарязаните картофи и грах и се оставя да ври 15-20 минути. Слага се доматено пюре и настъргани домати или от консерва. Ако ползвате грах от консерва, който е напълно сварен, можете да го сложите към края на приготвянето след доматите. Варете на слаб котлон още десетина минути и опитайте дали картофите и граха са готови.
Разбъркайте брашното със студена вода и налейте на тънка струйка при непрестанно разбъркване в тенджерата.Оставете да поври още малко. Накрая поръсете с пресен или замразен копър и магданоз и махнете от огъня.
Напиши коментар