ПРОДУКТИ: 600-700 г крехко телешко (контрафиле или бонфиле)
десетина гъби
десетина малки лукчета (или 2 глави лук)
1 бутилка тъмна бира
500 г моркови
1 с.л. оцет
2 с.л. олио
2 равни с.л. брашно
сол черен пипер
1/2 ч.л. стрита на прах мащерка
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме лука, гъбите и морковите на филийки, а месото на хапки. Месото поръсваме със сол и черен пипер и запържваме в мазнината колкото да запечатаме парченцата от всяка страна, след това изваждаме в чиния. В същата мазнина запържваме лука и гъбите за 5 минути, докато омекне лукът; добавяме брашното и разбъркваме добре. Добавяме и оцета и наливаме бирата, връщаме телешкото и оставяме да заври. Прибавяме морковите и мащерката и покриваме с капака. Оставяме да ври на бавен огън около час – час и половина до пълна готовност.
Напиши коментар