Телешко по ирландски

ПРОДУКТИ: 600-700 г крехко телешко (контрафиле или бонфиле)

десетина гъби

десетина малки лукчета (или 2 глави лук)

1 бутилка тъмна бира

500 г моркови

1 с.л. оцет

2 с.л. олио

2 равни с.л. брашно

сол черен пипер

1/2 ч.л. стрита на прах мащерка

ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме лука, гъбите и морковите на филийки, а месото на хапки. Месото поръсваме със сол и черен пипер и запържваме в мазнината колкото да  запечатаме парченцата от всяка страна, след това изваждаме в чиния. В същата мазнина запържваме лука и гъбите за 5 минути, докато омекне лукът; добавяме брашното и разбъркваме добре. Добавяме и оцета и наливаме бирата, връщаме телешкото и оставяме да заври. Прибавяме морковите и мащерката и покриваме с капака. Оставяме да ври на бавен огън около час – час и половина  до пълна готовност.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори