Свинско с праз

ПРОДУКТИ:

600-700 г свинско месо /бут/

3 стръка праз

1 к. ч. червено вино

1-2 лъжици доматено пюре

червен пипер

черен пипер на зърна

1 дафинов лист

олио

сол

 

ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме месото на еднакви по големина кубчета /като за кебап/. Загряваме малко олио в тенджерката и слагаме месото да се пържи. След като се позапържи му се долива 1 к. ч. вода и виното, слагаме 1 дафинов лист, няколко зърна черен пипер /или млян/ и посоляваме. Оставя се да се задуши първо под капак, а след това махаме капака, за да се поизпари водата. Когато месото е почти готово добавяме нарязания праз и червения пипер, ако има нужда, доливаме малко вода. Като поомекне празът, почти към края на готвенето, слагаме доматеното пюре, разбъркваме и изключваме котлона. Оставяме гозбата да покъкри още малко и сервираме гореща, по желание гарнирана с картофено пюре.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори