Свинското с нахут е типично за зимния сезон ястие. Вариантът, който ви предлагаме, е с пушени ребра или месо. Рецептата е лесна за изпълнение, защото основните продукти нямат нужда от предварителна обработка. Използва се пушено месо и нахут от консерва. Можете да го приготвите с прясно свинско или ребра, но ще трябва предварително да ги сварите, а това отнема време. Използвайте за овкусяване на ястието майорана, която е подходяща за доматени, гъбени, месни, нахутени и спаначени супи и ястия.
Необходими продукти:
Около 600 г пушено свинско месо или ребра
200 г бекон
1 буркан нахут
1 глава лук
1-2 моркова
1 червена чушка
1-2 с. л. доматено пюре
Сол
Черен пипер
1/2 ч. л. майорана
Пресен магданоз
4 с. л. олио
1 с. л. брашно
Начин на приготвяне:
Разделете свинските ребра или нарежете месото, ако готвите с пушено свинско. Нарежете бекона на кубчета или ивици. Измийте и нарежете морковите, лука и чушката.
Сипете олиото в тенджера и го загрейте. Запържете за кратко бекона и след това сложете при него лука и моркова. След 1-2 минути добавете и чушката. След като се задушат, сипете брашното и го запържете до златисто, като не спирате да бъркате. Разредете първо с малко студена вода и след това добавете около 2 литра гореща вода. Когато заври, добавете и свинските ребра. Овкусете със сол, пипер и суха майорана или друга любима подправка. Добавете размитото с малко вода доматено пюре. Щом сместа заври, засечете 15 минути и прибавете нахута.
След около 20-25 минути изключете котлона и поръсете вкусната нахутена яхния със свинско с пресен магданоз.
Напиши коментар