Царевицата има разнообразно приложение в кулинарията. С царевица се приготвят вкусни месни и безмесни супи. В тях може да участват и други зеленчуци или пък да се пасират като крем супи.
Пилешка супа с царевица
Необходими продукти:
1 малко пиле
1 консерва царевица
1 к. ч. грах от консерва
1 кубче пилешки бульон
Олио
2 глави лук
1 морков
150 мл. сметана
сол
Млян черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето и го слагаме да се вари в около 2,5 литра вода. След като заври го отпенваме и добавяме натрошения пилешки бульон. Посоляваме на вкус и варим на умерен огън до готовност. Изваждаме пилето, обезкостяваме го и нарязваме месото на парченца.
Лукът нарязваме на ситно, а моркова на кубчета. Задушаваме ги в загрято олио. Добавяме ги в бульона, в който е вряло месото. Добавяме парченцата пиле и зърната от консервираната царевица и граха и варим още десетина минути. Слагаме сметаната, разбъркваме и сваляме тенджерата от котлона.
Напиши коментар