Пилешка супа с царевица

пилешка супа с царевица

Царевицата има разнообразно приложение в кулинарията. С царевица се приготвят вкусни месни и безмесни супи. В тях може да участват и други зеленчуци или пък да се пасират като крем супи.

Пилешка супа с царевица

Необходими продукти:

1 малко пиле

1 консерва царевица

1 к. ч. грах от консерва

1 кубче пилешки бульон

Олио

2 глави лук

1 морков

150 мл. сметана

сол

Млян черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето и го слагаме да се вари в около 2,5 литра вода. След като заври го отпенваме и добавяме натрошения пилешки бульон. Посоляваме на вкус и варим на умерен огън до готовност. Изваждаме пилето, обезкостяваме го и нарязваме месото на парченца.

Лукът нарязваме на ситно, а моркова на кубчета. Задушаваме ги в загрято олио.  Добавяме ги в бульона, в който е вряло месото. Добавяме парченцата пиле и зърната от консервираната царевица и граха и варим още десетина минути. Слагаме сметаната, разбъркваме и сваляме тенджерата от котлона.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори