Пълнени яйца със сирене и извара
Пълнените яйца се приготвят лесно и са чудесна идея за предястие за всеки един повод. Освен това рецептата за пълнени яйца дава поле за развихряна не кулинарното ви въображение, може да допълните плънката за пълнените яйца с предпочитаните от вас аромати. Рецептата за пълнени яйца е много подходяща и за дните след Великден, когато хладилникът е пълен със сварени яйца и се чудим какво да приготвим със сварени яйца.
Необходими продукти:
6 яйца
100 г сирене
100 г извара
1 с. л. заквасена сметана
пресен копър
1 ч. л. горчица
50 мл. олио
лимонов сок
сол
перата от 1 зелен лук
за млечния сос:
3 с. л. майонеза
3 с. л. сметана или кисело мляко
Начин на приготвяне:
Обелете вече сварените яйца и ги нарежете на две. Извадете жълтъците и ги сложете в купа със съставките за пълнежа: сирене, извара, сметана, горчица, олио и лимонов сок. Добавете нарязан на ситно пресен копър. Разбъркайте добре, докато всичко стане като крем. Опитайте и при нужда добавете малко сол.
С получения крем напълнете половинките яйца. Можете да сервирате яйцата така или да приготвите към тях лек студен сос.
Разбъркайте 3 супени лъжици сметана или гъсто кисело мляко с 3 супени лъжици майонеза. Може да ползвате готова майонеза, но по-вкусно е да си приготвите домашна. По желание подправете соса с нарязан на ситно копър.
Подредете пълнените яйца в плато или в порционни чинии, като на дъното сложете от соса, а върху него подредете пълнени яйца и украсете според предпочитанията си. Можете да поръсите отгоре с червен пипер и нарязани пера зелен лук.
Напиши коментар