Много сочен печен джолан с майонеза в плик

Опияняващ вкус за любителите на месните специалитети

джолан печен

Много сочен печен джолан с майонеза в плик

 

Джоланите са предпочитаното от мнозина свинско месо, защото стават много вкусни и крехки след като се опекат. Предлагаме ви да опитате рецептата за печен джолан с майонеза в плик, за да се убедите, че те могат да станат още по-сочни. Добавете им къри, чесън и червено вино и ще получите наистина опияняващ ефект, на който никой любител на месните специалитети не може да устои. Подходящата гарнитура за тях са печени картофи или картофено пюре, а дали ще пиете вино или бира зависи изцяло от вашите вкусове.

 

Необходими продукти:

 

1-2 свински джолана или голямо парче месо

3-4 с. л. майонеза

100 мл. вино

1/2 с. л. къри

 50 г краве масло

1 ч. л. червен пипер

1 ч. л. черен пипер

1 глава лук

3 скилидки чесън

пресен магданоз

сол

олио

1 плик за печене

 

Приготвяне:

Измиваме месото и го подсушаваме. Правим дълбоки разрези с остър нож в джолана и го посоляваме. Оставяме предварително маслото да омекне.

В купа смесваме всички подправки, пресования или нарязан на ситно чесън и маслото и разбъркваме.

 Във  всеки разрез слагаме с малка лъжичка или с пръсти по малко от ароматното масло, което вече сме забъркали с подправките. Поръсваме джолана с къри и намазваме обилно с майонезата.

Слагаме в плик за печене, където добавяме и нарязания лук. Наливаме вътре 100 мл. червено вино, 100 мл. вода, 2-3 с. л. растителна мазнина и връзваме плика.

Пликът с месото слагаме в тава и поставяме в загрята до 200 градуса фурна, докато започне да се пече. Когато течността в плика заври, намаляваме на 160 градуса и печем 2-2,30 ч. в зависимост от големината на джолана или парчето месо. Сервираме с картофено пюре или печени картофи.

Картофите можете да изпечете също в плик. Обелете 1 кг картофи и ги нарежете на едри парчета. Поръсете ги със сол, черен и червен пипер и чесън на прах, добавете зехтин или олио и разбъркайте. Сложете картофите в плика за печене и го затворете. Раздрусайте, за да се овкусят равномерно картофите. Сложете да се изпекат за около 40-45 минути в предварително загрята умерена фурна.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори