Крем с шампанско и червени плодове

крем с шампанско

Крем с шампанско и червени плодове

Необходими продукти:

5 жълтъка

450 мл. шампанско

3 с.л. царевично нишесте

1 пак. или ампула ванилия

150 г захар

50 г краве масло

Червени плодове или сладко – ягоди, малини или череши

Начин на приготвяне:

Самото приготвяне на крема е доста лесно, единственото,което ме забави в приготвянето, е че се сгъстява на водна баня, става по-бавно, но си заслужава.

Крема се приготвя като се смесят в огнеупорна купа захарта, жълтъците ,ванилията и нишестето. Тази смес се разбива с миксер много добре.

В тенджера слагате вода и пускате котлона. Когато водата заври ,сложете разбитите жълтъци, вземете една телена бъркалка и добавете шампанското.

Внимателно бъркайте, като крема вече е на водна баня.

Крема се бърка и държи на водната баня до като се сгъсти добре, по ваше желание.

Когато кремът е достатъчно гъст, сложете маслото, разбъркайте отново и го свалете от котлона.

Напълнете чашки или купички и го сложете в хладилника. Когато кремът с шампанско е добре охладен, го декорирайте със сладко и стрък мента.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори