Червени плодове или сладко – ягоди, малини или череши
Начин на приготвяне:
Самото приготвяне на крема е доста лесно, единственото,което ме забави в приготвянето, е че се сгъстява на водна баня, става по-бавно, но си заслужава.
Крема се приготвя като се смесят в огнеупорна купа захарта, жълтъците ,ванилията и нишестето. Тази смес се разбива с миксер много добре.
В тенджера слагате вода и пускате котлона. Когато водата заври ,сложете разбитите жълтъци, вземете една телена бъркалка и добавете шампанското.
Внимателно бъркайте, като крема вече е на водна баня.
Крема се бърка и държи на водната баня до като се сгъсти добре, по ваше желание.
Когато кремът е достатъчно гъст, сложете маслото, разбъркайте отново и го свалете от котлона.
Напълнете чашки или купички и го сложете в хладилника. Когато кремът с шампанско е добре охладен, го декорирайте със сладко и стрък мента.
Напиши коментар