Пастет от орехи и чесън
Продукти:
250 орехови ядки
7 скилидки чесън
1 жълтък
1 лимон
2 сварени яйца
20 мл олио
няколко стръка магданоз
4 филии стар хляб
Приготвяне:
Счукайте орехите. Отделно счукайте в хаванче чесъна с малко сол. Добавете към него орехите и чукайте, докато сместа се хомогенизира. Добавете предварително накиснатия и отцеден хляб заедно с жълтъка. Разбийте всичко с миксер и постепенно доливайте олиото при непрекъснато разбиване. Накрая овкусете разядката с лимонов сок от 1 лимон и настърганата му кора. Поднесете пастета от орехи и чесън със сварени яйца и малко нарязан на ситно пресен магданоз.
Мини сандвичи с пастет от риба тон
Продукти:
2 франзели
1 консерва риба тон
1/3 кутийкамайонеза
2 стръка зелен лук
2 стръка магданоз
маслини без костилки за украса
сол
Приготвяне:
Франзелите се нарязват на филийки с дебелина около 1-2 сантиметра. Рибата се изкарва от консервата, отцежда се от бульона и в дълбок съд се накъсва на ситни парченца и се намачква с вилица или се разбива с миксер. Лукът и магданозът се нарязват на много ситно и се прибавят към рибата, разбърква се добре и се прибавя майонезата. След това с получената смес намазваме мини филийките и украсяваме с маслини.
Напиши коментар