Бистра пилешка супа

Подходяща за трапезата след празниците

бистра пилешка супа

След богатата трапеза с много месо, естественият стремеж е да го изключим за известно време от менюто. Това не е необходимо, защото можем да заложим на нещо леко като пилешко и риба. Добър вариант за претоварените ни стомаси, ако не можем без месо, е да хапнем класическа бистра пилешка супа

 

Бистра пилешка супа

 

Необходими съставки:

500 г пилешко месо – бутчета или филе

 2    картофа

 2 моркова плюс още 1 за бульона

1 глава лук плюс още 1 за бульона

1 чушка

Фиде или дребни макарони

Пресен магданоз

Олио

Сол

Чубрица и черен пипер по желание

Начин на приготвяне:

 Измийте пилешкото месо и го заливате с 2-2,5 л студена вода в голяма тенджера. Слагате на котлона да заври и след това обирате появилата се пяна с лъжица. Колкото повече е пилешкото месо, толкова по-силен ще стане бульонът и толкова по-вкусна ще е супичката. Пуснете във водата 1 морков, нарязан на едро и 1 глава лук, срязана на две, за да ароматизират бульона. Посолете на вкус. Ако желаете може да добавите кубче пилешки бульон, за да се подсили вкуса на пилешката супа. Така обаче супата има малко по-изкуствен вкус. Ако имате достатъчно пилешко месо, супата ви ще стане достатъчно силна и без добавката на бульон, но ако месото ви е по-малко можете да ползвате този начин.

 След като се свари пилето, извадете месото от бульона и го прецедете. Дали е сварено пилешкото месо ще разберете като пробвате с вилица. Когато лесно се отделя от костите, значи е готово.

Върнете прецедения бульон в тенджерата и я сложете отново на котлона. Ако бульонът е съвсем без мазнина, добавете 2 с. л. олио.

    Нарежете лука, моркова и чушката на малки кубчета. Към бульона добавете първо моркова и лука. След като  поврят 5 минути добавете чушката и нарязаните на дребно картофи, а след още 5 минути добавете и натрошеното фиде. Варете до пълно сваряване на фидето и картофите.

    През това време обезкостете свареното пилешко месо и го накъсайте на дребни парченца, които добавете към супата. По желание можете да овкусите с чубрица, но не прекалявайте с нея. Накрая, след като свалите пилешката супа от котлона, поръсете със ситно нарязан магданоз.

Бистрата супа е по-лека за хапване след празниците, но ако обичате повече застроените чорбички, няма проблем да го направите. Прави се класическа застройка, като в купичка разбъркате 1 жълтък и 2-3 с. л. кисело мляко. По желание можете да добавите и 1 с. л. брашно за по-голяма плътност.  Налейте в купичката част от врящия бульон, като разбърквате постоянно. Трябва да добавяте застойката много бавно в супата няколко минути преди свалянето й от котлона.

1 Коментара

Напиши коментар

Затвори
BryanObene
24.01.2025 • 11:51 ч.

Самый быстрый и безопасный сервис обмена электронных денег ждет вас на [url=https://www.bestchange.ru/?p=1305667]BestChange.ru[/url]. Если вы фрилансер, веб-мастер, получаете деньги за услуги и постоянно имеете дело с электронной валютой в сети, то пользоваться традиционными сервисами не всегда удобно. Гораздо приятнее иметь дело с обменными пунктами, где меньше ограничений, лучше курсовая разница, скидки на тарифы для постоянных клиентов. Согласны? На BestChange представлены именно такие обменные пункты, «заточенные» под завсегдатаев Интернета, обладающие безупречной репутацией, решающие любые вопросы на раз-два-три. Проходите по ссылке — более 500 проверенных обменных онлайн-сервисов в одном месте — [url=https://www.bestchange.ru/?p=1305667]BestChange.ru[/url]