Голямо предимство на бисквитените сладкиши е, че повечето от тях не изискват печене, което спестява доста време.
Бисквитените торти и рула не изискват специални умения, а са любими на малки и големи. Те са неустоим десерт за всякакви хубави поводи. Приготвят се с различни кремове – шоколадов, ванилов, бананов, сметанов и т. н. Добавете пресни плодове или домашно сладко или конфитюр и сладкишът за посрещане на гости е готов.
Бисквитено руло с кокосов крем
Необходими продукти:
250 г обикновени бисквити
50 г пудра захар
40 г какао
150 мл. прясно мляко
10 мл. ромова есенция или 1 с. л. ром
кокосови стърготини за поръсване
За крема:
150 мл. кокосово мляко (или прясно мляко)
100 г меко масло
100 г кокосови стърготини
30 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Приготвянето на това руло е изключително лесно. Първо натрошете бисквитите възможно най-ситно или ги смелете и ги сложете в купа.
Добавете пудрата захар, какаото на прах и разбъркайте много добре. Малко по малко наливаме и млякото, като разбъркваме добре, докато получим хомогенно, но не много меко тесто. Количеството мляко варира в зависимост от вида бисквити, които използваме, някои поемат повече мляко, други по-малко. Накрая добавете ромовата есенция.
За да се получи блат с равномерна дебелина постъпваме по следния начин: вземаме парче найлоново фолио и го разстиламе върху равна повърхност, върху него поставяме приготвеното по-рано тесто, а върху него разстиламе друго парче фолио. Преминаваме отгоре с шпатула и разстиламе, докато получим равномерен лист с дебелина 0,5 см.
Междувременно приготвяме кокосовия крем, като смесваме всички съставки за него: кокосово мляко или обикновено прясно мляко с по-висок процент масленост, меко масло, кокосови стърготини е пудра захар на вкус. За крема най-добре използвайте колкото се може по-фин и дребен кокос, рулото ще се реже много по-добре.
Върху бисквитения блат разпределяме равномерен слой кокосов крем. След като намажем добре целия блат, започваме да навиваме внимателно, възможно най-стегнато. Докато навивате, поръсете с кокосови стърготини, ще се получи чудесно руло.
Приберете увитото руло в хладилника за поне 3 часа. То трябва да е доста студено при разрязването, за да се реже по-добре. Накрая се получава ефектен десерт с изключителен вкус.
Напиши коментар