Американските палачинки са малки и пухкави, а на вид и на вкус доста се различават от класическите палачинки, приготвяни в у нас. Те са много по-плътни и сочни и честно се сервират като висока апетитна кула.
Американските палачинки са много по-лесни за приготвяне и са подходящи дори за начинаещите готвачи, защото не се изискват никакви специални умения. Те са добър вариант за вкусна закуска или за десерт. Особеност на рецептата, която ви предлагаме е, че в сместа се слага и банан, който придава допълнително аромат и вкус на палачинките. Така няма нужда да добавяте захар в палачинковото тесто.
Необходими съставки:
3 яйца
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 банан
1 с. л. разтопено масло
1/2 к. л. сол
Масло или олио за подмазване на тигана
Начин на приготвяне:
Първо подгответе продуктите. Яйцата трябва да се извадят по-рано от хладилника, за да са на стайна температура. Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Намачкайте или пресовайте банана.
Отделете жълтъците от белтъците на яйцата и ги разбийте отделно. Към белтъците добавете солта.
Към разбитите жълтъци добавете малко по малко брашното с бакпулвера, както и млякото до получаване на еднородна смес. Смесете яйчната смес с разбитите белтъци, след което добавете и намачкания с вилица или преса банан и една супена лъжица разтопено масло.
Загрейте тиган, намазан с малка част от маслото, след което изсипете част от сместа за палачинки с помощта на черпак. Изпичайте ги равномерно от двете страни до получаване на апетитен златист загар. След всяка палачинка мажете отново тигана с мазнина и изсипвайте от сместа. Това се повтаря до изчерпване количеството на палачинковото тесто.
Американските палачинки се сервират топли. Поднесете ги с кленов сироп, шоколад, мед или с любимото си сладко.
Напиши коментар