ПРОДУКТИ:
за първия слой:
2 пакета чаени бисквити
2-3 с. л. какао
1 ч. ч. прясно мляко
за втория слой:
1 ч. ч. сухо мляко
1 ч. ч. пудра захар
1,5 пак. краве масло
ванилия
ПРИГОТВЯНЕ:
Бисквитите се смилат, омесват се с какаото и прясното мляко и получената кафява смес се дели на две.
Продуктите за втория слой, който играе ролята на крем, също се омесват и сместа отново се дели на две. Така се получава белият слой.
Двете смеси поотделно се разточват между домакинско фолио /или полиетилен/ в правоъгълна форма. На практика се получават два бели и два кафяви слоя. Може да направите и само по един бял и кафяв слой. След това внимателно четирите /или двата/ пласта се поставят един върху друг като се редуват бяло и кафяво и се навиват на руло с помощта на фолиото. Оставя се да се стегне в хладилника както е увито. По желание може да го поръсите със смлени орехи, които леко притискате с ръце към рулото, за да прилепнат. Когато се нареже, става ефектен сладкиш, който може да се сервира като самостоятелен десерт или към кафе или чай.
Напиши коментар